Vandaag deel ik een heerlijk vegan royal icing recept met jullie, perfect voor als je iets wilt maken dat iedereen kan eten! Of je nu vegan bent of niet, dit recept is voor iedereen toegankelijk. Mijn dochter Olivia heeft een allergie voor melk en ei, dus ik ben al een tijdje op zoek naar recepten om hier rekening mee te houden. Laat me je meenemen op dit verrassend eenvoudige en lekkere avontuur!

Toen ik begon met het aanpassen van mijn recepten, ontdekte ik dat veel vegan recepten ook extra gezond waren. Maar koekjes moeten een traktatie zijn, toch? Dus heb ik het perfecte recept gevonden voor een vegan royal icing die niet alleen super makkelijk te maken is, maar ook een beetje minder zoet smaakt en steviger is dan de standaardversie. Perfect voor het spuiten van bloemetjes op je koekjes! Ideaal te combineren met onze handige spuitmondjes.

Ben je er klaar voor? Dit heb je nodig:

  • 1 deel aquafaba (vocht uit een blikje kikkererwten)
  • 10 delen suikerbakkerspoeder

Ik gebruik bijvoorbeeld het merk Valle Del Sole voor mijn kikkererwten, met het groene etiket en de zon erop. Uit één blikje haal je ongeveer 170 gram aquafaba. Gooi de kikkererwten in een zeef en vang het vocht op. De kikkererwten kun je later voor iets anders gebruiken, zoals door het avondeten, geroosterd in de oven met kruiden of geef ze aan je kippen, zoals mijn vriendin Louise doet.

Pak nu je mixer en giet het vocht samen met 10x de hoeveelheid suikerbakkerspoeder (in dit geval 1700 gram) erin. Gebruik een staande mixer met een k-klopper of vlinderhaak. Laat de mixer eerst op een lage stand draaien totdat er geen suikerbakkerspoeder meer rondvliegt, en zet ‘m dan op de medium stand.

In het begin lijkt je icing misschien veel te dik, maar maak je geen zorgen, het komt echt goed! Het proces is bijna omgekeerd in vergelijking met normale icing. De vegan versie wordt namelijk zachter naarmate je het mixt. Laat de mixer zo’n 6-10 minuten draaien, en voilà! Je vegan royal icing is klaar om gebruikt te worden of je kunt het in de koelkast bewaren.

Dus daar heb je het, een heerlijk vegan royal icing recept dat niet alleen makkelijk te maken is, maar ook toegankelijk voor iedereen. Ideaal voor als je iets speciaals wilt maken voor je vrienden en familie, zonder zorgen over allergieën of dieetvoorkeuren. Probeer het eens en laat me weten wat je ervan vindt! Veel bakplezier en tot het volgende recept! 🍪🌱

Wil je liever makkelijk en hoeft het niet vegan? Dan hebben we in de shop ook kant en klare royal icing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *